Castelnaudary - Grisolles

Castelnaudary - Grisolles

Het regent hier nog steeds.

Eergisteren zou het gister beter weer worden, en gisteren zou het vandaag mooier weer worden. Het laatste beetje regen zou vannacht vallen. Zou. Inmiddels is het hier al een tijd aan het regenen, maar “als het goed is wordt het straks beter”.

Het radarbeeld geeft me nog meer reden om te mogen zeuren: dit is niet alleen bijna de enige regen in Frankrijk, maar ook bijna de enige regen in West-Europa. Gelukkig heb ik nog genoeg tijd om ander weer mee te maken.

Miezer is ook niet zo erg om doorheen te fietsen, het is alleen niet zo fotogeniek. Gisteren ben ik op tijd vertrokken vanuit Castelnaudary. Via het Canal du Midi ben ik naar Toulouse gefietst. De ondergrond van het pad langs het Canal was niet erg bestand tegen de regen, dus na drie keer trappen zat ik al onder de prut. Op een gegeven moment wordt het kanaal wel een beetje eentonig, maar zo af en toe word je weer beloond met een mooi uitzicht, een mooie brug of een ander mooi bouwwerk.

Als je het Canal du Midi volgt kom je uiteindelijk uit in Toulouse. Daar verliet ik - eindelijk - het Canal du Midi, om eerst een stuk langs de Garonne te fietsen. Van Toulouse heb ik alleen het deel langs de rivier gezien. Eenmaal wat meer in het centrum kon je mooi om je heen kijken. Naast natuur blijf ik steden toch ook wel mooi vinden. Het grootste deel van de weg langs de Garonne bestond uit fiets/wandelpad en het was lekker rustig, dus het was prettig fietsen.

Langs het Canal Latéral à la Garonne ben ik uiteindelijk naar een camping iets boven Grisolles gefietst, zo’n 30 km boven Toulouse. Vandaag fiets ik verder in de richting van Marmande. Vannacht heb ik nog ergens een tussenstop, om daarna twee nachten in Marmande te verblijven.