Carcassonne - Castelnaudary

25-04 was de aftrap van mijn fietsreis van Carcassonne terug naar Nederland.

Carcassonne - Castelnaudary

25-04 was de aftrap van mijn fietsreis van Carcassonne terug naar Nederland. Dat kon alleen niet zonder eerst de Cité te bezoeken. Niet alleen de B&B l’Orangerie Carcassonne van Jeanette en Erik is ontzettend mooi, de Cité mag er ook zeker zijn.

Wij waren er redelijk op tijd en het is nog vroeg in het seizoen, dus het was er nog heerlijk rustig. We konden zonder veel toeristen tegen te komen een rondje door het oude centrum lopen, terwijl Jeannette en Erik ons wezen op waar je allemaal lekker kunt eten. Veel eettentjes hebben ook een binnenplaatsje waar je kunt zitten met mooi weer. Ik weet niet hoe het met meer toeristen was, maar zelfs met de regen was het een heel fijne plaats om doorheen te wandelen.

Belangrijk onderdeel van de cité is het kasteel. Een aantal jaar geleden was er ophef in Carcassonne rond de optische illusie van de Zwitserse kunstenaar Felice Varini. Hij heeft in 2018 het kasteel van Carcassonne veranderd in een kunstwerk van gele cirkels. De opzet was dat dit tijdelijk zou zijn, maar die tijdelijkheid duurt inmiddels een kleine 5 jaar. De cirkels zijn dan wel niet geel meer, maar nog steeds erg goed zichtbaar.

Na het bezoek aan de Cité en een lunch was het toch echt tijd om aan de fietstocht te beginnen. De regen was - in ieder geval in Carcassonne - even gestopt, en met een beetje geluk zou ik niet al teveel regen meer hebben. Vanwege de regen, en omdat het toch al wat later was, was het plan om naar Castelnaudary te fietsen. De camping daarvan lag op ongeveer 42km. Goed te doen dus.

Erik is met me mee gefietst tot de rand van de stad, waarna ik mijn reis verder zelf kon vervolgen. Waarna ook de regen weer begon. Na een stuk grote weg en een pad kris-kras door wijngaarden, ging een groot deel van de route langs het Canal du Midi. Dit was ook meteen heen deel met veel regen en tegenwind. Het was nog steeds erg leuk fietsen en de regen was niet per se heel hinderlijk, maar het was niet heel fotogeniek weer.

Eenmaal aangekomen bij de camping van Castelnaudary bleek deze dicht. Gelukkig waren er nog genoeg hotels en appartementen beschikbaar, dus het duurde niet lang voordat ik iets in buurt had gevonden.

Morgen staat er volgens de weersvoorspellingen weer regen op het programma, maar gelukkig wel wat minder. Het plan is om iets voorbij Toulouse te fietsen, om daar hopelijk wel een camping te vinden die open is. Samen met de Zuid-Franse zon.