Fin

Fin

Na Parijs ben ik nog doorgefietst naar Senlis, om daar opgepikt te worden door mijn vader. De fietstocht naar huis afmaken zou te lang gaan duren. Ik had nog een paar dagen door kunnen fietsen, bijvoorbeeld tot Brussel, maar dan zou ik vanaf daar alsnog het laatste stuk met de trein moeten.

Uiteindelijk heb ik 1283km gefietst, verdeeld over 17 fietsdagen. Met 1 rustdag tussendoor is dat gemiddeld 71km per dag. Ik ben rustig begonnen (met 44,5km op de eerste dag), heb tussendoor nog 2 halve dagen gefietst(45 en 38km) en ben rustig geëindigd (43km). Het was wel een heel gave onderneming, en ik kan niet anders dan blij zijn met hoe goed het met zo weinig voorbereiding is verlopen.

Fiets in Senlis

Samengevat:

  • Mijn spullen zijn gewoon echt goed op orde. Ik ben niets tekort gekomen en had ook eigenlijk niets teveel mee. De volgende keer zou ik iets meer ruimte in mijn tas overhouden voor eten, zodat ik niet om de dag hoef te verdwalen in de supermarkt.
  • De route was iets minder goed op orde. De route week vaak toch een beetje af van de Eurovélo 3, waardoor het soms erg zoeken was. Ook had ik iets meer kunnen kijken naar of de Eurovélo 3 me sowieso wel een leuke route leek. Doordat ik niet veel tijd had om me voor te bereiden leek dit me een heel veilige optie. Relatief weinig hoogtemeters door bevolkt gebied met genoeg plaatsen om te eten en slapen. Dat was ook zeker waar. Het nadeel was dat je de hele tijd ook echt het gevoel had door bevolkt gebied te fietsen, waar een heel groot deel van het uitzicht bestond uit gecultiveerd gebied. Voor deze voorbereiding prima, voor een volgende keer zou ik dat toch anders doen.
  • Gemiddeld 80km per dag fietsen is - voor de beperkte fietsconditie waarmee ik naar Frankrijk ging - niet op een normale manier haalbaar. Daarnaast houd je dan ook niet veel tijd over voor uitstapjes. 60km per dag als uitgangspunt nemen is voor een volgende trip beter.
  • Fietsen is vermoeiend. Zeker in het begin viel ik om 20:30 ongeveer om.
  • Kamperen is echt heel leuk.
  • Als je niet gaat kamperen heb je maar heel weinig spullen en tassen nodig.
  • Beestjes zijn leuk. Ik ben onderweg konijnen, herten, salamanders en roofvogels tegengekomen. Elke keer maakten die me weer bij.
  • Een iets comfortabelere zithouding zou beter zijn.

De volgende fietstrip stond al op de planning. De voorbereiding is goed gegaan. Op naar Slovenië!